gfdgdfg

Autentico Craquelure

Ord. pris: 
135 kr
Pris:
79 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar: 
56 kr (41%)
Antal:
Craquelure 250 ml

Läs texten!
Lacket har en rödaktig ton som vi trodde var missfärgning från oxidering eftersom locken på insidan är svartoxiderade. Vi beställde därför nya, med även de har samma nyans. De fungerar utmärkt, men topplacket kan få en lätt rosa nyans (som eventuellt kan synas på vita och andra ljusa kulörer).

Burkarna är inte rostfria och lite rost samt torkad produkt bildas lätt längs med överkanten av burken där det finns luft/syre och fukt från den vattenbaserade produkten.

Vi har nu ett stort lager med Craquelure som vi rear ut till lägre än inköpspris. De fungerar som de ska men målar du med kritvitt kanske lacket lämnar kvar en svag missfärgning ? (annars är det troligen inte ens märkbart).

Craquelure är ett två-stegs krackeleringssystem (två olika burkar av medium) som används ovanpå Autentico Vintage. Du behöver både steg 1 (baslack) och steg två (topplack) för att få en krackelering. Cracueleure skapar små fina, porslinsliknande sprickor på ytan av det översta lagret lack som framhävas med ett färgat vax. Eftersom översta lagret består av ett lack får ytan en glans.