gfdgdfg

Autentico Undercoat Häftgrund/Täckfärg GRÅ

Pris:
315 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Autentico Undercoat 1 L
Antal:
Finns i lager
AUTENTICO UNDERCOAT
Autentico Undercoat är en lösningsmedelsfri grå grundfärg/täckfärg för inomhusbruk som ger en enhetlig och optimal grund för vidare målning. Rekommenderas till underlag som är mycket sugande eller ojämna i nyans, glans och absorption samt för ökad vidhäftning på tidigare målade ytor samt mer kritiska underlag. Undercoat kan användas på de flesta lämpligt förberedda ytor som t.ex.till väggar, tak, golv, snickerier, möbler, murverk och PVC m.m.

Autentico Undercoat har god vidhäftning även på lite blankare underlag och är en bra grundfärg till Autentico Versante Eggshell som inte har riktigt lika god vidhäftning som de matta kritfärgerna i sortimentet. Unercoat är enligt våra egna tester, den produkt som har bäst vidhäftning av Autenticos sortiment av färger och grundfärger.

Autentico Undercoat ger generell ökad täckning och är en bra övergångsfärg när du t.ex. målar en mörk yta vit. Även klara och starka kulörer som t.ex. gult och rött kan ha sämre täckning och gynnas av en grå grundfärg för ett jämnt resultat med bra färgdjup. Undercoat isolerar lättare fläckar från t.ex. olja, vatten och tanniner, men för att blockera kraftigare fläckar och genomblödning rekommenderar vi Autentico Primer (Shellack eller Zinsser B-I-N). 

Undercoat fäster direkt på tidigare målade väggar och tak, men blanka ytor och plast bör ruggas upp. Underlaget ska vara torrt, rent och stabilt, fritt från smuts, fett, mögel eller annat löst material. Autentico Undercoat förhindrar inte rost vid applicering på ett metall.

 
  • Svag doft
  • Måla inte i vid hög luftfuktighet eller i temperaturer under 10° eller över 30º 
  • Applicera med pensel eller roller (smidigast) 
  • Torr inom ca 30 minuter, övermålningbar efter ca 4 timmar
  • ​​Avlägsna rester på verktygen innan de rengörs med tvål och vatten (direkt efter användning)
  • Töm inte rester i avlopp och vattendrag
  • Teoretisk täckförmåga 8-13 m2 per liter (praktisk täckförmåga beror på fler faktorer som underlagets profil och porositet samt materialsvinn vid applicering).
  • VOC‐halt <16 g/l Kategori A/g EU‐gränsvärde 30 g/l.