gfdgdfg

Aviary

Pris:
285 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Miss Mustard Seed’s Milk Paint är en miljövänlig färg i pulverform som blandas ut i vatten. Färgen innehåller Kasein (mjölkprotein), kalksten, lera, krita och naturliga samt syntetiska (giftfria) pigment. Eftersom större delen av pigmenten är naturliga så kan skiftningar i nyansen förekomma (upp till ca 15%) i olika satser. 

Resultatet är en matt och slät yta som behöver förseglas för att bli vattentålig och slitstark. Använd Miss Mustard Seed's hampa olja (utan lösningsmedel) för ett naturlig resultat eller Miss Mustard Seed's möbelvax. Till utsatta ytor kan det vara bra att istället skydda färgen med Tough Coat, en vattenbaserad slitstark matt sealer.
 
  • På obehandlat trä och andra porösa ytor absorberas mjölkfärgen av underlaget och vidhäftningen är mycklet god. 
  • Tillsammans med bindningsmedel (Miss Mustard Seed’s Bonding Agent) kan du också använda mjölkfärg på blanka ytor som tidigare målats eller lackats (till och med på kakel, metall och glas m.m)
  • Utan bindemedel kommer mjölkfärgen att flagna på blanka ytor. Det är den lättaste färgen att arbeta med för att få ett naturligt slitet och flagnat utseende "the chippy look". 

En liter mjölkfärg (230g pulver) räcker till ca 6,5 m², provpåsen räcker till ca 0,8 till 1m².

Observera att färgblandningen kan ha ett högt ph-värde (på grund av innehåll av kalk), vilket är uttorkande för huden och orsaka kraftig irritation om stänk hamnar i ögonen.