gfdgdfg

Cement

Pris:
6 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
AUTENTICO har flera olika sorters kritfärger, se kort bekrivning nedan. Du väljer färgsort och burkstorlek i dropmenyn ovan.

Mer information om de olika färgerna hittar du i hemsidans huvudmeny.

BESKRIVNING AV NYANSEN
Cement är mörkare än Gris, men betraktas fortfarande som rätt ljus. Cement är en kall ljusgrå nyans som jämförelse med mer brungrå nyanser kan se nästan blågrå ut. Det gäller även i skugga, norrljus och om andra kulörer i omgivningen är varma eller mer brungrå. Blue Gris är en lite varmare ljusgrå.

Färgåtergivning av bilder på webben
Färgåtergivning på skärmar kan skilja sig mycket från de faktiska kulörerna (beroende på fabrikat och inställningar m.m.). Vi rekommenderar därför att du börjar med ett färgprov eller allra helst en provburk. De olika sorters färgerna kan skilja sig lite åt i nyanserna beroende på att de har olika innehåll och ytglans (reflekterar ljuset olika). 
De handmålade träbitarna ("tags") behandlar vi med shellack och målar med 2-3 lager färg för bästa färgdjup.

Autenticos sortiment är mycket stort och vi lagerhåller inte några färdiga färger. Vi bryter alla kulörer efter beställning och eftersom färgen är särskilt framtagen till dig efter dina önskemål kan vi tyvärr inte ta den i retur.

AUTENTICOS OLIKA KRITFÄRGER (vattenbaserade)

VINTAGE (Helmatt 2% glans)
Vintage är en traditionell, ren och äkta kritfärg (innehåller ca. 35% kalciumkarbonat) som främst används till möbler och dekorativt måleri. Det är en lättmålad färg som passar utmärkt till en lantlig och gammaldags stil. Vintage fäster på de flesta ytor utan omfattande grundarbete, men måste förseglas med möbelvax, olja, hårdvaxolja, sealer eller lack för att bli stark, smuts- och vattenavvisande.

VERSANTE
Versante är en vattentålig, slitstark och modern allroundfärg för möbler, kök, väggar, tak och golv. Versante innehåller fuktavvisande komponenter samt UV-filter och behöver INTE förseglas med möbelvax, olja, hårdvaxolja, sealer eller lack. Versante kan även användas utomhus till krukor och trädgårdsmöbler, staket, lekstugor och redskapsbodar m.m. Versante Matt har 5% (helmatt) glans och Versante Eggshell 15% glans (halvmatt). Versante Matt fäster på de flesta ytor utan omfattande grundarbete. Versante Eggshell kräver mer noggrant grundarbete och/eller grundmålning med t.ex. Autentico Undercoat för bästa vidhäftning.

VIVACE
Vivace är en högpresterande professionell snickeri/lackfärg för målning både inom- och utomhus. Efter härdning blir Vivace mycket hård, reptålig och vattentät och klarar därmed även de mest kritiskt utsatta träytorna som t.ex. ytterdörrar, fönster, fönsterluckor vindskivor, växthus och uterum. Vivace är motståndskraftig mot fukt, kondens och kvarliggande vatten i 90 graders vinklar/plana vågräta ytor. Vivace klarar extrema väderförhållanden, frost och köldgrader. Vivace Matt har ca 5% glans (helmatt), Vivace Satin 15% (halvmatt) glans och Vivace Semi-Gloss 55% glans (halvblank). Grundmålning rekommenderas för bästa vidhäftning och resultat. Vivace har goda självutjämnande egenskaper.

VELVET (Helmatt 2% glans)
Velvet är en traditionell, ren och äkta kritfärg avsedd för målning av innerväggar och tak. Velvet har en starkare och tåligare struktur än möbel- och dekorfärgen Vintage, men är ändå helt diffusionsöppen och tillåter fuktvandring (vattenkänslig). Utseendet är helmatt och jämnt, inte flammigt som med kalkfärgen Venice. Grundmålning är inte nödvändigt men kan underlätta arbetet om underlaget är ojämnt i fråga om färg och absorption (Velvet torkar snabbt på sugande underlag). Fläckar som riskerar att blöda igenom måste isoleras innan målning. Velvet kan vid behov förseglas med Autentico sealer, men vill du ha en diffusionsöppen färg ska du varken grundmåla eller försegla. Lätt att måla om/måla över.