gfdgdfg

DBP Apricot

Pris:
175 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Apricot -  Pale Orange
Apricot är en blek orange med inslag av rosa. Denna söta färg är luftigare och mildare än den riktiga aprikosfrukten. Använd den här pastellfärgen för att lägga till en glad atmosfär i alla rum i ditt hem. Aprikosa nyannser smälter in bra med många olika designteman, allt från kuststilar till shabby chic, viktorianska och bohemiska.

OBS! Vi har gjort allt vi kan för att göra färgerna som visas på skärmen så exakta som möjligt. Tyvärr har tekniken sina begränsningar, bilder och färger på skärmen kan variera mycket beroende på dina egna personliga skärminställningar och upplösning. Vi förstår hur viktigt färgvalet är för att få den perfekta nyansen till ditt hem, därför har vi själva målat upp färgprover som du kan köpa. Vi rekommenderar att du börjar med ett färgprov eller en mindre volym färg om du känner dig osäker på nyansen.

DIXIE BELLE -  CHALK MINERAL PAINT
 • DIY möbel- och dekorfärg av hög kvalitet
 • Lätt att använda
 • Slipning och grundmålning oftast inte nödvändigt
 • Utmärkt vidhäftning
 • Mycket dryg
 • Suverän täckning
 • Torkar snabbt
 • Ger slät och matt yta med fyllig kulör
 • Kan med lätthet slipas och "distressas"  
 • Non-Toxic - Zero VOC (1-3g/L)
 • Glutenfri
 
Dixie Belle Paint

Dixie Belle Chalk Mineral Paint är en vattenburen mineralfärg som har tagit den amerikanska DIY-möbelindustrin med storm. Dixie Belle håller en mycket hög kvalitet och är mycket lätt att använda, även för nybörjaren. Dixie Belle har mycket bra vidhäftningsförmåga, god täckning, snabb torktid och kan användas på många olika slags ytor.  

Dixie Belle Chalk Mineral Paint innehåller Nefelin syenit (fältspat), kalciumkarbonat (krita), kaolin (lera) och silica m.m. Den giftfri och har så gott som inga VOC, verktyg och penslar rengörs lätt i vatten.

Grundarbete
Dixie Belle kräver minimalt med grundarbete vilket ger dig oändliga möjligheter att uppdatera möbler och tillbehör i ditt hem. Enligt Dixie Belle Paint Company behövs normalt sett endast noggrann rengöring av underlaget innan målning. Vi rekommenderar dock alltid att du ruggar upp ytan lätt med slippapper för bästa hållbarhet.
Om du av någon anledning inte kan eller har möjlighet att slipa underlaget kan det vara bra att istället använda en vidhäftningsprimer (t.ex Slick Stick). Likaså om du målar på blanka och icke- absorberande underlag som t.ex glas, faner, melamin, kakel, keramik, metall eller plast. Finns det risk att underlaget blöder igenom (t.ex kvistar) behöver du använda en spärrande grundfärg (t.ex Boss).
 
Måla
Dixie Belle passar lika bra till att skapa struktur som till att måla slätt och jämnt. Oavsett vilken konsistens du önskar på färgen, så kommer Dixie Belle Paint att fungera för dig. Dixie Belle Paint är tjock till konsistensen, vill du ha en ännu tjockare färg kan du ta av locket och låt färgen torka ut lite (eller tillsätta ett textur- och förtjockningsmedel). Vill du ha en tunnare färg, tillsät-t lite vatten (eller ännu hellre en Extender).
 
Måla slätt utan penselmärken:
De självutjämnande egenskaperna är mycket goda och du kan uppnå en superslät finish med Dixie Bell. Du kan ofta se penseldrag medan du målar, men när färgen torkar kommer de att jämna ut sig och bli mindre synliga. Rekommendationerna är att fukta penseln lätt med vatten innan målning samt att kontinuerligt spraya ytan du målar på med en fin mist av vatten. Det hjälper dig att uppnå en finish fri från penselmärken samt att sömlöst blanda olika färger med varandra. Det här är en färg som är mycket bra till blending och ombre-effekter.
 
Täckning
Oftast räcker två lager för full täckning (men vissa nyanser kräver fler). Efter att det första lagret färg torkat kan det se ojämnt ut, men efter ytterligare ett lager blir det perfekt.
 
Försegling

Det är inte nödvändigt att försegla ytan, efter den 30-dagars härdningstiden är Dixie Belle hållbar och tålig. Men om ditt projekt kommer utsättas för slitage utöver det normala, kan du överväga ett topplack för extra skydd (t.ex Clear Coat, Gator Hide eller något av Polyvines lacker). Det finns också många vaxer och andra ytbehandlingar för att skapa patina och olika effekter.
 
Blanda egna nyanser
Med en vacker palett bestående av väl utvalda kulörer samt olika efterbehandlingsprodukter har du möjligheten att skapa sensationella möbler. För större variation kan du också blanda dina egna nyanser. Blandar du med färg av ett annat märke förändras färgens egenskaper och resultat.

Täckning:
Dixie Belle har bra täckning och räcker långt.
237ml (8oz) täcker ca 3.5 m² (en strykning)
473ml (16oz) täcker ca 7 m² (en strykning)
946ml (32oz) täcker ca 14 m²(en strykning