gfdgdfg

DBP - Best Dang Wax CLEAR (Ofärgat vattenbaserat vax)

Pris:
125 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Burk 283g (10oz)
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Ofärgat Vattenbaserat Vax 

DBP Best Dang Wax är ett krämigt och doftfritt vattenbaserat vax (emulsion), det innehåller inte några petroleumdestillat (lösningsmedel). Fördelen med vattenburna produkter är att det är betrydligt lättare att måla över igen om du inte blir nöjd... eller helt enkelt vill ha förändring längre fram. 

Användningsområden

Försegling och ytskikt
Traditionellt används vaxer för att försegla porösa och känsliga målarfärger för att göra dem mer motståndskraftiga och vattenavvisande (exempel på färger som behöver försegling är Autentico Vintage och Milk Paint). Vax kan även användas till filmbildande färger (som egentligen inte behöver någon försegling) för att få en mjukare och mindre sträv yta. Dixie Belle Paint behöver inte förseglas, men det är en matt semi-porös färg och det går bra att använda vax i ett dekorativt syfte samt för att få en annan ytfinish och lite extra vattenavvisande egenskaper.

Kombinerat med färgade vaxer
Om du råkar lägga på för mycket färgat vax, fungerar det ofärgade Clear Wax lite på samma sätt som ett suddgummi som hjälper till att lösa upp, avlägsna och sudda ut oönskat färgat vax. När du använder vax på Dixie Belle Paint finns det finns normalt sett inget behov att applicera ett klart ofärgatvax innan något av de färgade vaxerna, om du inte är ute efter en extremt sparsam effekt (färgen tar till sig mindre färgat vax om ytan redan täckts med ett ofärgat vax).

Pigmentpulver
Det vattenburna Best Dang Wax Clear kan användas som "lim" till pigmentpulvren Dixie Dirt och PP Vintage Dust. 

Applicering på Dixie Belle Chalk Mineral Paint
Applicera ett MYCKET tunt lager av Best Dang Wax med en luddfri trasa eller vaxborste (över torr Dixie Belle Paint). Vänta i ca 15-20 och polera sedan med en ren och luddfri trasa. Om du vill "distressa" den målade ytan (slipa kanter m.m.) så kan du göra det antingen före eller efter vaxning.

Om du vill eller av någon anledning behöver lacka ytan (före eller efter vaxning) går det bra. Om du applicerar ett lack över vaxet är det viktigt att vaxet är ordentligt torrt först.