gfdgdfg

DBP - Best Dang Wax GRUNGE (Grått vattenbaserat vax)

Pris:
159 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
GRÅTT Vattenbaserat Vax 
Grunge Grey är en ganska mild och ljus grå som kan förstärkas med flera lager.

Video med genomgång av olika vax och lack (på engelska)

DBP Best Dang Wax
DBP Best Dang Wax är ett krämigt och doftfritt vattenbaserat vax (emulsion), det innehåller inte några petroleumdestillat (lösningsmedel). Fördelen med vattenburna produkter är att det är betrydligt lättare att måla över igen om du inte blir nöjd... eller helt enkelt vill ha förändring längre fram. 

Dixie Bells populära Best Dang Wax hjälper dig att ta ditt projekt från en platt och enformig finish till en upplevelse av djup och ytterligare dimensioner. 
 
  • Mörkt vax används ofta för att skapa en antik åldrad effekt.
  • Med ett färgat vax kan du framhäva ornament, snidna partier, lister och fasade kanter.
  • Med ett färgat vax kan du förändra nyansen på målarfärgen du använt, skapa färgskiftningar och skuggningar.
  • Det vattenburna Best Dang Wax Clear fungerar också mycket bra med pigmentpulvren Dixie Dirt och PP Vintage Dust. 

Om du råkar lägga på för mycket färgat vax, fungerar det ofärgade Clear Wax lite på samma sätt som ett suddgummi som hjälper till att lösa upp, avlägsna och sudda ut oönskat färgat vax.

Dixie Belles vaxer kan även användas till andra målarfärger. Porösa färger som t.ex Autentico Vintage och Milk Paint tar åt sig mycket vax och färgpigment medan filmbildande krit- och mineralfärger som t.ex Autentico Versante Matt och Dixie Belle Chalk Mineral Paint tar åt sig mindre. Fusion är en ren akrylfärg, vaxet lägger sig ovanpå  som ett dekorativt och måttligt skyddande skikt (det ger en mindre matt och sträv yta). På blanka färger fäster inte vax lika bra (du kan rugga upp ytan innan applicering).

Applicering på Dixie Belle Chalk Mineral Paint
Applicera ett MYCKET tunt lager av Best Dang Wax med en luddfri trasa eller vaxborste (över torr Dixie Belle Paint). Vänta i ca 15-20 och polera sedan med en ren och luddfri trasa.

Om du vill "distressa" den målade ytan (slipa kanter m.m.) så kan du göra det antingen före eller efter vaxning. När du använder vax på Dixie Belle Paint finns det finns normalt sett inget behov att applicera ett klart ofärgatvax innan något av de färgade vaxerna, om du inte är ute efter en extremt sparsam effekt.

Om du vill kan du lacka ytan (före eller efter vaxning), men det är inte nödvändigt.
Om du applicerar ett lack över vaxet för extra skydd - se till att ditt vax är ordentligt torrt.