gfdgdfg

DBP - BOSS Spärrgrund

Pris:
149 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
BOSS Problemsolver- Spärrgrund
Boss är en vattenburen spärrande primer (grundfärg). Den finns både som vit och som transparent och är smidigare att applicera än en olje- eller shellacksbaserad grundfärg.

BOSS är en mångsidig grundfärg som:
- Blockerar gemomblödning av tanniner från träslaget (t.ex kvistar)
- Blockerar gemomblödning av vatten- och oljefläckar, gamla lacker och pennor m.m.
- Blockerar obehaglig lukt från mögel, nikotin, rök och husdjur m.m.

De är dock INTE en vidhäftningsprimer och kommer inte att ge dig bättre vidhäftning på blanka underlag. 

När ska du använda BOSS och vilken ska du välja?
Vissa möbler (även om de är målade eller lackade) kan "blöda igenom" av olika anledning. Missfärgning och fula fläckar kan uppstå på ytan under eller efter målning. Genomblödmning tenderar att vara mer av ett problem när du använder ljusa kulörer.
Om du tror att din möbel kan vara i riskzonen, bör du börja med BOSS innan du målar.

Eftersom BOSS finns i både transparent och vitt, har du möjlighet att använda vitt om du målar din möbel i en ljus färg och transparent BOSS om du målar med en mörkare färg eller om du vill "distressa" för en gammal sliten vintage stil (slipa ner färgen till till trä).

Om din möbel har en obehaglig lukt, kommer BOSS att försegla ytan och förhindra lukten från att tränga ut. Om du inte planerar att måla insidan är det en god idé att använda den transparenta BOSS till att försegla lukten utan att förändra färgen på den ursprungliga träfinishen.

Applicering:
Rengör din yta med ett  avfettningsmedel t.ex Autentico Omniclen, Fusion TSP eller Krud Kutter Gloss Off. Rugga blankare ytor lätt för bättre vidhäftning (eller använd Diexie Belle Slick Stick eller Ultra Grip). Skaka burken noga! Applicera ett jämnt och slätt lager BOSS, använd inte dina bästa bästa för det här, men det är viktigt att använda en syntetisk pensel som ger en slät finish, alternativt kan du prova med roller eller målardyna. Låt torka i minst en timme (mer om du har hög luftfuktighet). Applicera sedan ett andra lager BOSS och låt torka ordentligt (minst en timme, gärna längre). Måla sedan över med målarfärg. Verktygen rengörs med tvål och vatten. 

VIKTIGT: Ju mer härdningstid du ger Boss, desto effektivare blir resultatet. För mycket envisa problem, öka tiden mellan varje lager samt innan du målar över med målarfärg.

NOTERING: Om genomnblödning framträder medan du målar, avbryt och låt färgen torka, applicera sedan BOSS innan du fortsätter.

Täckning:
236ml (8oz) räcker till ca 3.5m² (en strykning)
473ml (16oz) räcker till ca 7m² (en strykning)
946ml (32oz) räcker till 14m² (en strykning)

Hälsa, säkerhet och miljö
VOC 98g/L (lätt-medium doft).

Varning!
Kan orsaka irritation av hud, ögon, slemhinnor och andningsvägar. Använd i väl ventilerat utrymme. Om symptom uppstår - använd lämplig skyddsutrustnig (handskar, skyddsglaslgon och andningssydd). Om produkten hamnar i ögonen - skölj med ljummet vatten i 15 minuter och kontakta läkare. Innehåller kemikalier som kan orsaka cancer och reproduktiv skada. Använd inte om du är gravid! Förvara skyddat från barn, kan vara skadligt att förtära.

Miljö
Verktyg och pendslar kan rengöras med varmt vatten och tvål eller penseltvätt efter att rester kramats ur. Skölj inte ner rester i avlopp, kassera material och behållare enligt lokala föreskrifter på avsedd avfallsplats. 

Innehåller: 2,2,4-Trimetyl-1,3-pentandiolmonoisobutyrat