gfdgdfg

DBP Clear Coat Flat: Topplack Matt

Pris:
195 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Clear Coat Flat (Akrylack)
Dixie Belle's Clear Coat är ett vattenburet topplack som ger extra slitstyrka till dina målade ytor. Med Clear Coat Flat behåller du den matta, lite kalkiga utseendet. Lacket kan också användas som bas för applicering av kompletterande dekorativa produkter. Om din yta behöver vara extremt stark och motståndskraftig, rekommenderar vi stället Gator Hide eller något av Polyvines lacker. Många upplver att Clear Coat är lättare att använda än Gator Hide.

Förberedelser
 • Underlaget ska vara helt genomtorrt. Om det är nymålad kan det vara bra att vänta ett par dagar så att fukten i färgen (och efter rengöring) har torkat ut ordentligt och inte blir instängd (vilket kan orsaka flammighet).
 • Blanda Gator Hide noggrant - men försiktigt! Skaka inte eftersom luftbubblor kan som är svåra att få bort. Rör om med en blandpinne (eller sked) ända ner ända till botten. Låt flaskan stå upp och ner en stund och vänd den sedan fram och tillbaka flera gånger.
 • Viskositeten ökar om det är svalt och konsistensen blir tjockare och trögare. Se till att lacket är rumstempererat (eller ljummet). Du kan värma upp lacket genom att ställa det i varmt vatten. Lacka ej i extrem värme (t.ex i solen), vind eller kyla.

Appliceringsverktyg
Använd Dixie Bells syntetiska penslar eller Polyvines lackpensel speciellt anpassad för akryllacker. Dixie Belle har också en speciell svamp för en jämn appliceing "Blue Gator Gide Sponge" som passar perfekt i din hand och rekommenderas av många. En skumpensel kan också vara ett händigt hjälpmedel. Du kan också prova att använda en skumroller (lätt hand).

Vänligen notera!
Vattenbaserade sealers och lacker är bäst till ljusare färger eftersom de inte gulnar likt oljebaserade produkter. Vattenburna lacker som gulnar eller missfärgas har som regel utsatts för genomblödning från underlaget eller UV-ljus.

Testa alltid klarheten över mörka färger. Vattenburna lacker kan se flammiga och strimmiga med ojämna märken efter appliceringen. Det krävs en del teknik och arbete för att få det riktigt om du inte har tidigare vana.

Appliceringsteknik och tips
 • Om du målar med en mörk kulör kan du testa med att tillsätt lite färg i lacket. Det behövs inte mycket för att kamouflera den mjölkiga flammigheten. Rör om väl! 
 • Fukta eventuellt penseln eller svampen lätt med vatten eller en extender... eller inte... (rekommendationerna går lite i sär). Hitta din egen teknik, men appliceringsverktyget ska absolut inte vara drypande blött. Lite vätska kan minska friktionen och göra lacket smidigare att sprida ut. Det kan även underlätta att fukta underlaget lätt (vi pratar mycket små mängder).
 • Ta sparsamt med lack på appliceringsverktyget och applicera flera mycket tunna och jämna lager lack med lätt hand.
 • Lacket torkar snabbt, så arbeta relativt snabbt för att inte överarbeta produkten och riskera att få märken. Motstå frestelsen att rätta till ojämnheter, lacket är självutjämnande och det kanske rättar till sig (slipa annars ytan jämn efter att lacket torkat).
 • Om det ser strimmigt ut när det är vått - så kommer det fortsätta att vara det efter att det torkat. Se till att ha bra belysning!
 • Låt ytan torka ordentligt mellan varje lager (minst 1 timma), 1-2 lager Clear Coat rekommenderas.
 • Du kan slipa och polera ytan med fint sandpapper eller DBP Finishing Pad både mellan lagren och som slutpolering. Det går också att använda stålull 0000 till polering.
 • Ett annat tips kan vara att först försegla färgen en sealer eller till och med ett vattenburet vax. Det kan göra färgen tätare samt mindre matt och sugande, vilket underlättar en jämnare applicering.
 • Clear Coat är vattentåligt, men tillåt 7 dagars härdning innan tyngre användning och rengöring. Använd inte rengöringsmedel innehållande slipmedel.

Om du fortfarande har problem - ööverväg oljebaserade produkter över mycket mörka färger (t.ex DBP Big Mama's Butta eller Howdy Do Hemp Seed Oil). Gator Hide går också utmärkt att spraymåla för en jämnare applicering.

Video applicering och olika glansgrad ⇒

Täckning
236ml (8oz) räcker till ca 3.5 m², en stryknig
473ml (16oz) räcker till ca 7 m², en strykning
946ml (32oz) räcker till ca 14 m², en strykning

Hälsa, säkerhet och miljö
VOC: <100 g/L
Kan orsaka hud och ögonirritation. Långvarig eller överdriven inandning kan orsaka irritation i luftvägarna. Kan vara skadligt vid förtäring. Kan orsaka kräkningar.

Verktyg och penlslar kan rengöras med varmt vatten och tvål eller penseltvätt efter att rester kramats ur. Skölj inte ner rester i avlopp, kassera material och behållare enligt lokala föreskrifter på avsedd avfallsplats.