Header

Venice

Autentico VENICE Lime Paint är en alkalisk kalkfärg som verkligen har kapacitet att förvandla en vägg till ett unikt konstverk!

Venice ger en levande och ojämn patina med ett suveränt färgdjup som påminner om de underbara ytskikt som återfinns på gamla byggnader i Toscana, Portofino och andra regioner i hela medelhavsområdet. 

Venice är en äkta kalkfärg av mycket hög kvalitet, ett av de mest miljövänliga alternativ som finns. 


Venice tillverkas av våtsläckt kalk (kalciumhydroxid) och naturliga fyllnadsämnen, färgen innehåller inga syntetiska bindemedel och är så gott som helt VOC fri. 

Färgen är främst avsedd till väggar och andra större ytor, men kan även användas till att måla möbler, krukor och betongföremål m.m.


ÅTGÅNG

1 liter Venice räcker till ca 7-8 m² men åtgången påverkas av underlagets karaktär, vilken teknik du målar med och om du späder färgen med vatten eller inte. Ofta används två lager för god täckning och en mer flammig effekt. Målar du ett ordentligt lager med outspädd färg på ett absorberande underlag räcker det med ett lager.


Applicering

För att få ett "äkta" kalkmålat resultat behöver underlaget vara mineraliskt. Först då reagerar kalkfärgen optimalt med full funktionalitet. En kemisk reaktion uppstår som förenar och fixerar pigmentpartiklarna till det mineraliska underlaget och du får ett bestående och hållbart resultat.

Autentico Undercoat (eller kritfärgerna Vintage och Velvet) fungerar utmärkt som en mineraliskt bas till Venice Lime Paint. På befintliga mineraliska underlag som omålad puts, tegel och betong kan färgen appliceras direkt (grundfärg behövs nästan alltid till tidigare målade och lackade möbler). 

Det finns flera olika tekniker för att applicera Venice. Detta är en färg för kreativt skapande så låt fantasin flöda fritt!

Läs mer om att måla väggar med Venice här ⇒


VENICE LIME PÅ KRUKOR & Betong statyetter

Det är väldigt enkelt att skapa vacker patina på betongföremål och krukor genom att använda Autentico Venice Lime Paint utspätt med vatten "Lime Wash"

Läs mer om att patinera krukor med Venice Lime ⇒


Måla över med en annan sorts färg?

Har du följt våra rekommendationer om att först grundmåla icke- mineraliska underlag sitter kalkfärgen bra och riskrar inte att flagna.

Kalkfärg förblir dock lite alkalisk även efter att den härdat vilket kan påverka egenskaperna och hållbarheten hos andra sorters färger. Innan du målar om behöver du därför först isolera underlaget genom att grundmåla med en Primer.  För oss har det också gått bra att måla över direkt med kritfärgen Versante, men när vi provat med färgerna Velvet och Vintage så har flammigheten slagit igenom.

Det blir ofta lite struktur när man målar med Venice eftersom man vanligen använder pensel eller andra redskap. Vill man inte behålla den kan det vara nödvändigt att slipa ner eller bredspackla  innan man målar om (det är varken bra eller trevligt att andas in slipdammet).

Autentico Venice standard technique
Autentico Venice faux painting
Autentico Venice faux painting
Autentico Venice dry brushed with Autentico Gold