gfdgdfg

VELVET

Autentico VELVET är en äkta kritfärg (chalk paint) av professionell kvalitet som främst är avsedd för innerväggar och tak. Velvet  består av naturliga ingredienser och innehåller rikligt med finmald kalksten (kalciumkarbonat).
Velvet är diffusionsöppen (den andas) och har en helmatt och kalkhaltig ytfinish (endast 2% glans). Utseendet är jämnt, pudrigt och sammetslent.

Velvet finns i Autenticos samtliga kulörer i storleken 2,5 liter. Det är en vattenbaserad och miljövänlig färg som är godkänd enligt EU direktiv 2004/42 / CE och har mycket låg VOC. ​Den är också EN71 certifierad och därmed också godkänd till barn.


åtgång

En liter färg räcker till ca 10 kvadratmeter. Vid sugande underlag (t.ex. bredspacklade väggar) går det åt mer färg än om väggen är tidigare målad. För god täckning och bra färgdjup bör du räkna med två jämna lager färg. Färgåtgången är beroende på underlagets färg, eventuella ojämnheter och nyansen du målar med, vita kulörer kan kräva fler lager, likaså klara och starka.


grundmåla?

Velvet  kan målas på de flesta underlag och väggen behöver inte grundmålas för att färgen ska fästa bra (det är kalkfärgen Venice som behöver ett mineraliskt underlag). Ytan måste dock vara vara torr, ren och fri från fett. Många väljer ändå att grundmåla för att få ett jämnare och mindre sugande underlag samt bättre täckning och färgdjup.


Applicering

Färgen appliceras vanligen med roller, på mycket ojämna underlag kan Autentico Velvet väggpensel användas. Velvet torkar normalt inom 30 minuter och är övermålningsbar inom 1-2 timmar.  Läs mer om att måla väggar med Velvet ​⇒


Försegling

Velvet kan förseglas med Autentico Sealer men de flesta som målar med Velvet väljer att inte göra det utan uppskattar en äkta kritfärg för allt den är. Till utsatta väggar kan du också måla med Vesante Matt (5% glans), en vattentålig och slitstark färg som går bra att torka av utan att förseglas.

Velvet Rose

 Velvet Pebbles

Velvet Truffle

Carina Hägg Design

White Cliff & Truffles. Photo Sofi Sykfront
LIme Light. Photo Sofi Sykfront
Ruby. Photo Sofi Sykfront