gfdgdfg

Volterra

Volterra är en kalk- och marmorfärg som är mycket tjockare i koncistensen än Venice och påminner lite om spackel. Med Autentico Volterra kan du skapa en vägg som i utseendet liknar betong eller tadelakt. Volterra är mindre arbetsintensiv än t.ex Venetian Plaster och Tadelakt och lämplig för DIY'ers. Med Volterra får du kraftigare struktur och tydligare nyansskiftningar än med Venice.

Volterra kan även användas till möbler och andra ytor, men är inte rekommenderad för våtutrymmen eftersom den inte är vattentät och direktkontak med vatten bör undvikas.

Volterra torkar mycket ljusare än nyansen på den våta färgen du ser i burken. Det finns 20 olika nyanser som har samma färgnamn som Autenticos övriga färger, men räkna med en viss avvikelse. Vi har målat med French Grey och den var mer brun i tonen än samma nyans i Autenticos kritfärger. 


o Mineralfärg 100% 
o Endast för inomhusbruk
o Till äldre byggnader, restaureringar och fondväggar
o Perfekt för Tadelakt- och betongeffekter
o Miljövänlig och vattenbaserad
o Antibakteriell (pH 13)
o Ultra matt, glans 2% (kan buffras för glans och ett marmorlikt utseende)
o VOC‐halt 3g/l Kategori A/a EU‐gränsvärde 30 g/l 


Åtgång & Applicering

Mineraliskt underlag krävs för god vidhäftning, grundmåla därför med Velvet i samma kulör Det går bra med Vintage också, men den är egentligen lite för porös. Det behövs endast ett lager färg och en 2,5L burk räcker till ca 8-10 kvm. Ju tjockare lager och kraftigare struktur du arbetar med desto mer färg går åt. Här kan du läsa om hur du applicerar Volterra ⇒