gfdgdfg

DIXIE BELLE

Chalk Mineral PainT

Dixie Belle Paint Company är ett amerikanskt familjeföretag som vuxit sig mycket starkt under de senaste åren och nu säljs över hela världen. Deras målarfärg har tagit hela DIY-möbelindustrin med storm.

Dixie Belle Chalk Mineral Paint är en vattenburen krit- och mineralfärg i en bas av akryl (bindemedel). Färgen är självutjämnande och torkar till en vacker matt finish. Dixie Belle Chalk Mineral Paint är giftfri och har så gott som inga VOC.

Dixie Belle Chalk Mineral Paint håller en mycket hög kvalitet och många professionella möbelkonstnärer använder Dixie Belles färger. Det finns en uppsjö av magnifika möbler att skåda för inspiration på sociala medier. Dixie Belle har även många ambassadörer som bidrar med videor som visar olika måleritekniker.

Dixie Belle Chalk Mineral Paint är mycket lätt att använda, även för nybörjaren. Färgen har mycket god vidhäftningsförmåga, god täckning, snabb torktid och kan användas på många olika slags ytor. Det är en färg som "återaktiveras" av vatten, vilket ger dig mer tid och utmärkta förutsättninhgar för att experimentera, blanda färger och få en perfekt ytfinish.


Egenskaper

CeCe Restyled  www.ccrestyled.com CeCe Restyled www.ccrestyled.com

♦  DIY möbel- och dekorfärg av hög kvalitet
♦  Lätt att använda
♦  Slipning och grundmålning oftast inte nödvändigt
♦  Utmärkt vidhäftning
♦  Mycket dryg
♦  Suverän täckning
♦  Torkar snabbt
♦  Ger slät och matt yta med fyllig kulör
♦  Kan med lätthet slipas och "distressas"  
♦  Non-Toxic - Zero VOC (1-3g/L)
♦  Glutenfri

Innehåll: Nefelin syenit (fältspat), kalciumkarbonat (krita), kaolin (lera) och silica m.m.


GRUNDARBETE, ÅTGÅNG OCH APPLICERING

Credit: www.brushedbybrandy.com Credit: www.brushedbybrandy.com

Grundarbete
Dixie Belle Paint kräver minimalt med grundarbete vilket ger dig oändliga möjligheter att uppdatera möbler och tillbehör i ditt hem. Enligt Dixie Belle Paint Company behövs normalt sett endast noggrann rengöring av underlaget innan målning. Vi rekommenderar dock alltid att du ruggar upp ytan lätt med slippapper för bästa hållbarhet. Grundfärg är endast nödvändigt vid risk för genomblödning (kvistar och tanniner m.m.) samt vid mycket blanka och icke- absorberande underlag som t.ex glas, laminat och kakelkakel.

Försegling
Färgen innhåller mycket krita och andra mineraler och är en semi-porös färg, men det är inte nödvändigt att försegla ytan. Efter ca 30-dagar härdningstid är ytan vatten- och smutsavvisande, stark, hållbar och tålig. Men om ditt projekt kommer utsättas för slitage utöver det normala, bör du överväga ett t.ex ett topplack för extra skydd.

Täckning
​​​Dixie Belle Chalk Mineraö Paint är rikligt pigmenterad och har mycket bra täckning. Oftast räcker 2 lager för fullt färgdjup (ibland fler). Täckningen är beroende av färgnyans samt underlagets profil och färg.

237ml (8oz) täcker ca 3.5 m² (en strykning)
473ml (16oz) täcker ca 7 m² (en strykning)
946ml (32oz) täcker ca 14 m²(en strykning

Läs mer om att måla möbler med Dixie Belle ⇒ (Kommer snart...)


DIXIE BEllE PAINT - brand AMBASSADORS

www.cecerestyled.com

CeCe ReStyled på Facebook ⇒
CeCe ReStyled på Instagram ⇒

 

www.ajsvintagedesigns.com

Ajs Vintage Designs på Facebook ⇒
Ajs Vintaeg Designs på Instagram ⇒

www.brushedbybrandy.com

Brushed By Brany på Facebook ⇒
Brushed By Brany på Instagagram ⇒

 

www.lotustheorydesigns.com

Lotus Theory Designs på Facebook ⇒ 
Lotus Theory Design på Instagram ⇒