gfdgdfg

DIXIE BELL PAINT COMPANY

SILK ALL-IN-ONE MINERAL PAINT

SILK All-In-One Mineral Paint är en helt ny revolutionerande möbelfärg från Dixie Belle Paint Company.

Med inbyggd häftgrund, spärrgrund och topplack är denna mineralfärg det perfekta valet för en snabb och enkel applicering. Färgen är dessutom UV-beständig och vattentät och kan även användas utomhus.
Den här fantastiska färgen kräver minimalt med grundarbete, är lättapplicerad och självutjämnande. Den ger ett exklusivt intryck med en silkeslen äggskalsfinish (halvmatt/satin).

Dina möbler kommer att se fräscha ut längre tack vare de speciella tillsatserna som skapar en hårdare och starkare finish än Dixie Belles Chalk Mineral Paint. Ytan skyddar dina möbelytor från fett, fläckar, vatten och mögelpåväxt. Du kan enkelt rengöra dina nymålade ytor och till och med skrubba dem efter 21 dagars härdningstid.

SILK All-In-One Mineral Paint finns i 20 helt nya nyanser med ett kusttema som passar våra nordiska hem som handen i handsken. Alla nyanserna och harmoniserar med varandra och har en mild, lite diskret framtoning.

egenskaper

 • För både inom- och utomhusbruk (innehåller både UV-skydd och skydd för mögelpåväxt)
 • Inbyggd grundfärg, både för vidhäftning och blockering av fläckar
 • Kräver minimalt med grundarbete 
 • Självutjämnande för en slätare yta med mindre märken efter penseln
 • Full täckning med få lager
 • Lågreflekterande yta med svag  glans
 • Behöver inte förseglas med en sealer, vax eller lack
 • Utmärkt hållbarhet, slitstark och fukttålig
 • Vattentålig, tvätt- och skrubbar för enkel rengöring 
 • SILK har låg/zero VOC, vilket gör det säkrare för både dig och miljön.

förarbete

Rengöring
Alla ytor bör förberedas ordentligt och rengöras med ett starkt avfettande rengöringsmedel. Skölj/eftertorka väl med en ren blöt trasa och låt torka ordentligt. 

Slipning
Även om SILK innehåller ämnen som säkerställer mycket god vidhäftning rekommenderar vi som vanligt att blanka ytor mattas av genom att ruggas upp lätt med sandpapper.  Speciellt om det gäller en yta som ska användas och flitigt och kommer utsättas för stort slitage.

Grundmålning
Vidhäftning: SILK har anmärkningsvärt goda vidhäftande egenskaper (speciellt för att vara en färg som har lite glans), men vid riktigt svåra underlag, som t.ex. laminat, rekommenderar vi ändå en vidhäftningsprimer. Betrakta SILK lite som ett "balsam-schampo", SILK är en utmärkt all-round färg som kommer passa till de flesta av dina målarprojekt - men en ren vidhäftningsprimer (som inte har några andra funktioner) kommer att vara mer effektiv.

Blockering av fläckar: Det samma gäller vid genomträngning av fläckar samt genomblödning från kvistar och bets. SILK har goda blockerande egenskaper kan användas som en blockerande grundfärg under Dixie Belles Chalk Paint när du målar på rent trä.  MEN ibland råkar man ut för en riktig "blödare" och då finns inget mer effektivt än en shellacksbaserad/oljeburen grundfärg (Zinsser BIN). Det behövs 2 lager SILK för att stoppa genomblödning av tanniner, ibland fler.


APPLICERING

 • Du kan måla med SILK All-In-One vid temperaturer mellan 10-32 °C. Kylare temperaturer eller högre luftfuktighet kan förlänga torktiden.
 • Det rekommenderas inte att späda ut SILK  med vatten eftersom det kan påverka prestandan. SILK återaktiveras (återfuktas) inte på samma sätt som Dixie Belles Chalk mineralfärg. Vill du ändå späda ut färgen med vatten kan du göra det med upp till 10%, men använd hellre en "extender" som är avsedd till spädning av färg.
 • Applicera med en mjuk syntetisk pensel, använd inte en fuktig pensel utan se till att borsten är torr.
 • Applicera med långa jämna penseldrag, undvik att överarbeta ytan och måla inte kors och tvärs. SILK har självutjämnande egenskaper och kommer jämna ut sig om du inte arbetar med den för läge (och den hinner börja torka).
 • Mörkare färger kräver ibland ytterligare torrtid mellan lagerna, det hjälper även med täckning och färgdjup.
 • Vanligtvis behövs två lager SILK, men täckningen påverkas av underlagets profil (färg och porositet) vald kulör och måleriteknik (hur tjockt/tunt lager du målar. Ibland kan du därför behöva fler lager med färg.
 • SILK bör inte blandas med Dixie Belle Chalk Paint men kan varvas i olika lager efter att färger har torkat.
 • Färgen är yttor på ca 45 minuter, men full härdning tar ca 21 dagar.
 • Alla tillbehör från Dixie Belle Range fungerar bra tillsammans med SILK (det gäller aven tillbehör från andra färgmärken). Om du vill ändra glansnivån på SILK så att den är matt kan du applicera till exempel Dixie Belle Clear Coat  Flat (matt topplack), för att öka glansnivån kan du applicera Clear Coat Gloss (blankt topplack).

färgåtgång

En burk på 473ml (16oz) täcker ca 7 m² (en strykning)


Blanda egna nyanser

SILK bör inte blandas med Dixie Belle Chalk Paint, men de båda färgsorterna kan varvas i olika lager (efter att färger har torkat). Du kan blanda de olika nyanserna inom SILKS färgkarta för att skapa nya färger. Du kan också tillsätta Polyvine brytpigment för att förändra nyanser.