gfdgdfg

nyheter / AKTUELLT

16/3 CORONA - COVID-19

Vi vill passa på att framföra ett stort TACK till alla våra lojala kunder som fortsätter att handla av oss och på så sätt stöttar oss genom en tid som är svår för många småföretagare.


Vårt förhållningssätt i rådande situation:
Med anledning av den globala spridningen av COVID-19 viruset vill vi informera om att vi vidtar nödvändiga åtgärder för att reducera spridningen av viruset. Vi följer utvecklingen och de rekommendationer som myndigheter i Sverige och andra länder ger och agerar utifrån dem. Våra leveranser av färg påverkas i dagsläget inte av världsläget, vårt eget lager är tillräckligt stort för att inte behöva beställa från utlandet den närmsta tiden. Vi använder oss inte av "drop-shipping" med direktleverans till kund från en distributör i annat land.

Internethandel:
Enligt folkhälsomyndigheten visar kunskap från liknande tidigare utbrott att denna typ av virus smittar från sjuka människor och inte genom paket och postförsändelser, men eftersom det fortfarande är oklart om så kallad indirekt kontaktsmitta (spridning via droppar som landat på föremål) har någon betydelse för spridning vidtar vi förebyggande försiktighetsåtgärder. En ny preliminär studie visar att COVID-19 i labbmiljö kan vara livskraftigt över 72 timmar på plast och stål.

Vi håller vår webbutik öppen och arbetar vidare som vanligt. Naturligtvis arbtear ingen med sjukdomssymtom eller som har varit i kontakt med känd smitta. Vi använder handsprit och vårt eget lager av handskar (därför säljer vi inte handskar just nu). Om du ändå är orolig så kan du vänta några dagar med att öppna ditt paket.

Leverans till dörren:
Vi har nu Post Nord som fraktalternativ och många som bor på landsbygden får därmed tillgång till lantbrevbäring med leverans till dörren utan extra kostnad. Till andra som inte vill gå och hämta ut paketet på ett utlämningsställe finns möjligheten att boka hemleverans med Post Nord, men kostnaden är högre än vårt ordinarie fraktpris. På grund av rådande läge kan leveranserna ta lite längre tid för fraktbolagen.

Gårdsbutik:
Vi har valt att stänga vår gårdsbutik på grund av att utrymmet är begränsat och en av oss tillhör riskgrupp. Då smittspridningen och sjukvårdens belastning i Stockholmsregionen är mycket hög arbetar och studerar hela familjen hemifrån för att minska risken för smittspridning. 

Avhämtning:
Vi har öppet för avhämtning precis som vanligt. Du beställer i vår webbutik och vi förbereder din beställning innan du kommer. Vi desinfekterar dörrhandtag och ringklocka efter varje beökare och har handskar och handsprit till förfogande om behov uppstår. Om du varit i riskområde eller på annat sätt varit utsatt för smittorisk, eller om någon i din närhet uppvisar sjukdomssymtom ber vi dig meddela oss i förväg vilken dag och tid du planerar att komma, så ställer vi ut varorna åt dig. Eftersom hela familjen arbetar hemifrån finns även möjlighet att hämta varor på andra tider än de ordinarie. Kontakta oss om du önskar komma på annan tid.


19/3 VI BYTER FRAKTBOLAG TILL POST NORD

Den 19/3 byter vi fraktbolag till Post Nord. Post Nord kommer hämta leveranser hos oss dagligen (DHL/Shenker kör endast två dagar i veckan i vårt område) och erbjuder dessutom lantbrevbäring till många av våra kunder som bor på landsbygden. Det blir mer kostsamt för oss, men vi tycker att det är värt det och vi kommer inte höja vårt fraktpris.

Var har under en period båda fraktalternativen tillgängliga i vår webbutik, vi vill vara säkra på att bokningssystem och upphämtningar fungerar tillfredsställande innan vi slutar med DHL leveranser.


1/3 VI UTÖKAR VÅRT SORTIMEMT MED Varumärket POLYVINE

Polyvine tillverkar framförallt olika ytbehandlingar som lacker, betser och oljor, men även lim, metallfärg och andra dekorativa produkter som krackeleringsmedium och glaze samt penslar och verktyg. Polyvine har under flera år tillverkat Autenticos omåttligt populära möbellack, crackle glaze och craquelure.

Polyvine har ett väletablerat gott rykte bland både yrkesverksamma och kräsna DIY-användare för deras innovativa och högpresterande produkter - produkter som är designade för maximal prestanda och användarvänlighet.

Polyvine Ltd grundades 1986 och har varit en av de ledande innovatörerna inom specialbaserade vattenbaserade dekorativa färgsystem i över 30 år. Polyvine tillverkar alla sina produkter i Storbritannien i egen fabrik och egna tillverkningsanläggningar i Somerset, vilket säkerställer användning av den senaste tekniken och de högsta nivåerna av kvalitetskontroll.

Det här är något vi sett fram emot mycket länge, i flera år har vi t.ex varit nyfikna på deras Wax Finish Varnish, ett vattenbaserat lack som har lite känslan av en vaxad yta. Deras produkter är verkligen outstanding!


23/2 NYA FORMBARA ORNAMENT PÅ VÄG IN...

Som många av er redan märkt har det varit lite tomt på träornament den sista tiden. Det beror på att vi förberett plats för ett nytt varumärke.

WoodUbend® erbjuder ett brett sortiment av innovativa trä-applikationer i form av ornament och dekorlister m.m. 

WoodUbend kan användas inom möbel- och interiördesign, hantverk och olika hobbyprojekt. Endast fantasin sätter gränser! Oavsett om det är en möbel, en gammal kruka eller bokgömma som ska utsmyckas är WoodUbend lätt att använda och du får ett fantastiskt resultat. 

Materialet har samma egenskaper som trä och kan borras, slipas, limmas, målas, betsas och lackas. Dessutom är det flexibelt efter uppvärmning och kan formas så att det passar alla slags ytor. Så snart ornamenten och dekorlisterna värms upp kan de böjas i valfri riktning, klippas med en sax eller skäras med en brytbladskniv. Till skillnad mot trä är de också mycket lättviktiga.

Vi tar in över 100 olika modeller i vårt standardsortiment, övriga kan beställas hem i samband med att vi placerar vår beställningar för påfyllnad (leveranstiden blir längre).

Vår första leverans beräknas komma i April.


5/11 Lagret MED PRODUKTER FRÅN IOD påfylltÄntligen finns höstens kollektion av dekorstämplar och dekorformar från Iron Orchid Design i lager!8/9 Nu har vi Autentico Primer i flera nyanser!

En färgad primer ger en bättre täckning för många kulörer och du behöver inte måla lika många lager färg. En grå grundfärg underlättar övergången mellan vitt och svart, men även t.ex gula och röda nyanser får ett fint djup mot en grå bakgrund.

fölJ oss


Våra sidor på Facebook

Nu startar vi även en sida på Facebook som inte är märkesbunden till Autentico. Här kommer vi vända oss direkt till våra egna kunder med erbjudanden, tips och inspiration.

Grupp på Facebook

Måla med Autentioc Kritfärg och Kalkfärg

Länk till inspirationsgrupp på Facebook