gfdgdfg

nyheter / AKTUELLT

3/8 SPÄNNANDE NYHETER!

NU INTRODUCERAR VI EN NY FÄRG!!!

Under dessa "Corona - tider" har det varit mycket svårt för oss att hålla ett stabillt lager. Leveranstiderna hos några av våra leverantörer har varit 3-4 månader och vi har stått utan produkter mitt i högsäsong (som sedan ska bära oss ekonomiskt under de lugnare vintermånaderna). Problemen verkar tyvärr kvarstå ytterligare en tid framöver.

Om det är något vi lärt oss, så är det att vi inte kan lägga alla ägg i en och samma samma korg!!! Vi har därför beslutat oss för att ta in fler färger... och vi börjar med Dixie Belle. Det här är ingen tillfällighet, utan det gäller ett företag vi har haft ögonen på en längre tid. Dixie Belle Paint Company är ett litet amerikanskt familjeföretag som vuxit sig mycket starkt under de senaste åren.

Vi lagerhåller redan ett mindre lager (alla kulörer, men inte alla burkstorlekar) av Dixie Belle Chalk Mineral Paint och vi kommer utöka sortimentet allt eftersom. Dixie Beller släpper ytterligare en färgsort SILK All - In - One, som kommer till Europa i höst - VI har naturligtvis lagt en förberställning som garanterar att vi  inte blir utan.

Dixie Belle Chalk Mineral Paint är en vattenburen DIY - möbelfärg som har tagit den möbelindustrin med storm, precis som Fusion och Autentico är det en av de mest populära färgerna som finns på marknaden. Det är en krit- och mineralfärg i en bas av akryl (akrylbindemedel), den är giftfri har Zero VOC. Färgen är självutjämnande och torkar till en vacker matt finish. 

Är du konstnärligt lagd? Tycker du om att arbeta med olika tekniker och effekter? Då är Dixie Belle Chalk Mineral Paint definitivt en färg för dig! Den här DIY-färgen håller mycket hög kvalitet och det är många professionella möbelkonstnärers självklara favoritfärg. Det finns en uppsjö av magnifika möbler att skåda för inspiration på sociala medier. Dixie Belle har även många ambassadörer som bidrar med videor som visar upp olika produkter och måleritekniker. Dixie Belle samarbetar med WoodUbend (ornament), som vi också säljer. 

Dixie Belle Chalk Mineral Paint är mycket lätt att använda, även för nybörjaren. Färgen har väldigt god vidhäftningsförmåga, bra täckning, snabb torktid och kan användas på många olika slags ytor. Det är en färg som "återaktiveras av vatten" vilket ger dig mer mer tid och utmärkta förutsättningar för att experimentera, blanda färger och få en perfekt finish.


Läs mer om Dixie Belle Paint här ⇒


16/3 CORONA - COVID-19

Vi vill passa på att framföra ett stort TACK till alla våra lojala kunder som fortsätter att handla av oss och på så sätt stöttar oss genom en tid som är svår för många småföretagare.


Vårt förhållningssätt i rådande situation:
Med anledning av den globala spridningen av COVID-19 viruset vill vi informera om att vi vidtar nödvändiga åtgärder för att reducera spridningen av viruset. Vi följer utvecklingen och de rekommendationer som myndigheter i Sverige och andra länder ger och agerar utifrån dem. Vi använder oss inte av "drop-shipping" med direktleverans till kund från en distributör i annat land. Alla beställningar skickas från vårt eget lager.

Internethandel:
Enligt folkhälsomyndigheten visar kunskap från liknande tidigare utbrott att denna typ av virus smittar från sjuka människor och inte genom paket och postförsändelser, men eftersom det fortfarande är oklart om så kallad indirekt kontaktsmitta (spridning via droppar som landat på föremål) har någon betydelse för spridning vidtar vi förebyggande försiktighetsåtgärder. En ny preliminär studie visar att COVID-19 i labbmiljö kan vara livskraftigt över 72 timmar på plast och stål.

Vår webbutik är öppen är öppen precis som vanligt. Naturligtvis arbtear ingen med sjukdomssymtom eller som har varit i kontakt med känd smitta. Vi använder handsprit, handskar och munskydd när vi packar beställningar (inte annars). Om du ändå är orolig så kan du vänta några dagar med att öppna ditt paket.

Leverans till dörren:
Vi har bytt fraktbolag från DHL till Post Nord. Många som bor på landsbygden får därmed tillgång till lantbrevbäring med leverans till dörren utan extra kostnad. Till andra som inte vill gå och hämta ut paketet på ett utlämningsställe finns möjligheten att boka hemleveran, men kostnaden är högre än vårt ordinarie fraktpris. 

Gårdsbutik:
Vi har valt att stänga vår gårdsbutik på grund av att utrymmet är begränsat och en av oss tillhör riskgrupp och vi av nödvändighet har närkontakt med en äldre anhörig.

Avhämtning:
Vi har öppet för avhämtning precis som vanligt. Du beställer i vår webbutik och vi förbereder din beställning innan du kommer. Överlämning av varor sker som regel utomhus. Vi desinfekterar dörrhandtag och ringklocka efter varje besökare och har handskar och handsprit till förfogande om behov skulle uppstå.


1/3 VI UTÖKAR VÅRT SORTIMEMT MED Varumärket POLYVINE

Polyvine tillverkar framförallt olika ytbehandlingar som lacker, betser och oljor, men även lim, metallfärg och andra dekorativa produkter som krackeleringsmedium och glaze samt penslar och verktyg. Polyvine har under flera år tillverkat Autenticos omåttligt populära möbellack, crackle glaze och craquelure.

Polyvine har ett väletablerat gott rykte bland både yrkesverksamma och kräsna DIY-användare för deras innovativa och högpresterande produkter - produkter som är designade för maximal prestanda och användarvänlighet.

Polyvine Ltd grundades 1986 och har varit en av de ledande innovatörerna inom specialbaserade vattenbaserade dekorativa färgsystem i över 30 år. Polyvine tillverkar alla sina produkter i Storbritannien i egen fabrik och egna tillverkningsanläggningar i Somerset, vilket säkerställer användning av den senaste tekniken och de högsta nivåerna av kvalitetskontroll.

Det här är något vi sett fram emot mycket länge, i flera år har vi t.ex varit nyfikna på deras Wax Finish Varnish, ett vattenbaserat lack som har lite känslan av en vaxad yta. Deras produkter är verkligen outstanding!


23/2 NYA FORMBARA ORNAMENT PÅ VÄG IN...

Som många av er redan märkt har det varit lite tomt på träornament den sista tiden. Det beror på att vi förberett plats för ett nytt varumärke.

WoodUbend® erbjuder ett brett sortiment av innovativa trä-applikationer i form av ornament och dekorlister m.m. 

WoodUbend kan användas inom möbel- och interiördesign, hantverk och olika hobbyprojekt. Endast fantasin sätter gränser! Oavsett om det är en möbel, en gammal kruka eller bokgömma som ska utsmyckas är WoodUbend lätt att använda och du får ett fantastiskt resultat. 

Materialet har samma egenskaper som trä och kan borras, slipas, limmas, målas, betsas och lackas. Dessutom är det flexibelt efter uppvärmning och kan formas så att det passar alla slags ytor. Så snart ornamenten och dekorlisterna värms upp kan de böjas i valfri riktning, klippas med en sax eller skäras med en brytbladskniv. Till skillnad mot trä är de också mycket lättviktiga.