gfdgdfg

FAQ - om kulörerna

Färgåtergivning på skärmar kan avvika mycket från verkligheten. Nyanserna kan variera mellan olika skärmar beroende på inställningar, märke och modell. Om du t.ex jämför färgerna på din mobiltelefon med din stationära dator, skiljer de sig troligen åt. Namnen på de olika kulörerna kan ibland också vara lite missvisande.

I webbutiken under respektive kulör finns både en beskrivning av nyansen samt bilder som jämför de olika nyansera bredvid varandra. 

En färgkarta är en bra start även om den är tryckt, vi har också små handmålade provbitar och provburkar på 100 ml i webbutiken. Färgkartor och provbitar skickar vi enligt portotabell. När det gäller de vita kulörerna kan det vara svårt att se en tydlig skillnad på en liten provbit, däremot blir skillnaderna väldigt tydliga på en stor vägg, det är bättre med en provburk.

Tänk på att en och samma kulör kan upplevas mycket olika beroende på ljus och andra färger som finns i omgivningen. Det bästa alltid att börja med en provburk, speciellt om du ska måla väggar eller dina köksluckor.

Vi bryter kulörer efter beställning och eftersom färgen är särskilt framtagen till dig efter dina önskemål kan vi inte ta den i retur. Autentico har ett alldeles för stort sortiment för att det ska gå att lagerhålla alla sorters färger, i alla kulörer och alla burkstorlekar.

Kan ni skicka färgprover?

VILKa NCS nummer har färgerna?

Jag vill ha en annan färg, kan ni göra den åt mig?

Varför ser inte färgen ut som färgprovet?

Läs svar ⇒

Kan jag få en nyans från PP Vintage collection i Versante?

Läs svar ⇒

Vilken vit är anitkvit?

Läs svar ⇒

Har ni Duck Egg?

Läs svar ⇒

vilken röd och grön passar till juldekorationerna?

Läs svar ⇒