gfdgdfg

Inspiration / Before & After

Rust In A Jar

Rust in  Jar - Rostpulver för Faux rostmålning.
Möbel från @sarasmalarstuga / www.sarawallman.com

Read more »

Tillslut är denna lilla pärla klar. Rosmotiv med IOD transfers och flera av ornamenten är tillverkade med lera och dekorformar.

Det översta färglagret är målat med utspädd Versante Eggshell i nyanserna Byzantine, Nautique och Nocturnal som blandats direkt på byrån för en skuggeffekt och lite glans.

Ornamenten ”förgyllda” med bladmetall och metallicfärg. (Rosorna är inte handmålade utan det är transfermotiv).

Read more »

Idag testade jag som hastigast IOD's nya Distress & Craquelure stämplar på ett kraftigt pappersark. WOW!!!

Enklare än så här blir det inte, släng dig i väggen krångliga krackeleringslack och lager på lager tekniker med silvertejp för att dra loss färg. Det är bara att stämpla!

Det här är ett måste för alla kreativa patinamålare därute, det blir till att beställa hem fler.

I botten har jag svampmålat med svart och grönt, därefter är det stämplat med vit färg. Hm... vågar man ge sig på en hel vägg?

Stämplarna hittar du här: www.paintedpieces.se/stora-dekorstämplar/

Read more »

Nu har jag för första gången provat att göra ornament med lufttorkande lera i silikonformar. Riktigt roligt var det så mer kommer det bli...

Man tar loss leran innan den torkat och limmar fast den direkt. Lite pilligt att få loss den mjuka leran från formen. Med lite talk i botten av formen gick det lättare att "vicka" loss den. Att lägga in den i den i frysen 5-10 minuter gjorde också susen. Går någon del av dekorationen av är det inte heller så svårt att lappa ihop bitarna igen väl på plats. Det är ju toppen att man kan forma ornamenten till att passa böjda ytor.

Sista bilden visar en riktig pumpa som är målad med Autentico Vintage och sedan krackelerad med Craqueleur.
 

Read more »

Den här skönheten har stått hemma hos oss ett bra tag nu. Vacker i sitt originalskick trots sprickor och sliten yta. Jag har därför alltid känt mig osäker på om jag ska måla den eller låta den vara som den är... men tillslut kom lim, spackel och färg fram.

Egentligen hade jag nog önskat behålla bänkskivan i trä men märkena var djupa. Även ornamenten hade spruckit och lossnat på flera ställen. Stommen fick däremot vara, bara putsad och omlackad.

Målad med vår egen nyans Knotted Wreck. Ornamenten målade med ett tunt lager Autentico Vintage Nocturnal och Metallfärgen New Gold, orginalträt syns fortfarande igenom lite.

Bänkskivan fick en lättare marmorering, med Autentico Vintage Nocturnal, Winter Night och någon ljusare kulör (minns inte vilken). Avslutat med Autentico Hårdvaxolja som jag tycker är överlägsen när jag vill ha extra djup.

Read more »

Med gamla silverbestick som inspiration.
Enkel effekt med en blandning av Autenticos metallfärger.  

Silver Pearl och New Gold blandades direkt på stolen och rollades ut en med en skumroller för en ojämn "champagnefärgad" nyans, likt antikt silver. Extra patina skapade genom att dutta på Baroque Bronze med en natursvamp.

Lätt som en plätt!
 

Read more »

Vår dotter körde knät rakt igenom stolsitsen och att bara laga den verkade alldeles för tråkigt. Så varför inte göra en ”smyckeslådastol” i ärgad koppar istället?
Jo, därför att det blev smärtsamt uppenbart att den yngre generationen inte ser skönheten i förfall och patina. Vem vill ha en möglig gammal stol som ser ut som ett dass?
Den blev åtminstone unik och går numera under smeknamnet ”den kungliga toaletten”. Nästa gång blir det nog en liten ljusstake.

Read more »

Vårt lilla rum i takkupan fick sig en makeover med härlig mix med flera av Autenticos olika krit-och kalkfärger.

Vägg målad med Venice lime paint i kulörerna Winter Sky och Mint

Vägg målad med Velvet chalk paint i kulören Byzantine 

Möbler målade i Vintage chalk paint i kulörerna Vulcano, Brut, Nearly Black och metallfärgen New Gold. Både svart och vitt kalkvax

Read more »
Etiketter: före & efter,

Autentico Venice Lime Paint är en en alkalisk kalkfärg för väggar som ger en lite flammig och oregelbunden yta.

På bilden har en strukturroller används för att förstärka intrycket av betong. Två olika nyanser har applicerats vått i vått utan att torka mellan. Rollern som använts är mjuk med en plastpåse runt. 

Snabbt och enkelt!

Read more »

En gammal Jyskbyrå som varit på väg till tippen i 15 år... fick bli årets Juldekoration.

Produkter som använts är: Autentico Vintage Red Earth och Mud, schablon Blossom, Terrapieno embossingpasta, bladmetall, svart och vitt vax.

Read more »