gfdgdfg

måleritekniker

Transfer med artmedium

Autentico Art Medium är ett transfermedium som kan användas till att överföra olika motiv till t.ex glas, trä och målade ytor. Om du ska dekorera en målad yta se till att färgen är ordentligt torr innan du börjar. Med färgade motiv får du oftast bäst resultat mot en ljus bakgrund. 

 1. Skriv ut en text, bild eller ett fotografi på vanligt papper i en bläckstråleskrivare eller laserskrivare (lite bättre), bilden ska vara spegelvänd (speciellt viktigt om det är en text).
 2. Klipp ut motivet och applicera ett jämt lager Art Medium på motivets framsida genom att använda en mjuk och bred pensel. 
 3. Lägg försiktigt pappret med motivet nedåt mot ytan där den ska placeras, jämna till och pressa hårt så att inga luftbubblor finns kvar.
 4. Avlägsna överflödigt lim om det läcker ut runt kanterna med en fuktig trasa.
 5. Låt torka i 24 över natten (om du är otålig går det oftast bra att blåsa med en hårtork på högsta värme eller använda ett värmeverktyg i några minuter)
 6. Blöt upp en tvättsvamp i vatten och fukta pappret tills det är riktigt blött och börjar lösas upp, du kan nu börja se transfermotivet.
 7. Gnugga försiktigt av pappret genom att varsamt dra fingertopparna fram och tillbaka över ytan och ”rulla” bort pappret. Vart eftersom pappret avlägsnas framträder motivet mer och mer. Fortsätt tålmodigt tills allt papper är borta, men var försiktig så att du inte nöter bort motivet också. Det brukar fungera bäst att arbeta inifrån och utåt och hela tiden se till att pappret är tillräckligt blött.
 8. När motivet torkat kan ibland en vit hinna att synas där pappret har legat (papperskanten syns markerad). Denna kan vara svår att gnugga bort:

  Genom att applicera ett nytt tunn lager av Art Medium blir området mer transparent. Det extra lagret skyddar också motivet.

  Du kan också ta lite Vintage Chalk Paint i samma färg som det målade underlaget på en tvättsvamp och använda för att jämna ut och göra kanten osynlig.

  Vill du helt och hållet undvika kantmärken efter pappret kan du välja motiv som är lätta att klippa ut exakt (t.ex ett fotografi eller ett motiv omgivet av en ram). Om ditt om ditt motiv inte är för detaljera kan du försöka att applicera Artmedium endast på mönstret, så fastnar inget annat på underlaget.

decoupage

Autentico Decoupage Glue kan användas som både lim och topplack och finns i både matt och glansig finish.
 1. Måla föremålet som ska dekoreras med Vintage Chalk Paint i någon av de vita/ljusa kulörerna och låt torka ordentligt.
 2. Riv eller klipp ut ditt motiv, använder du en servett är det endast det övre lagret som ska användas. Du kan använda hela motiv eller skapa egna genom att kombinera små bitar.
 3. Pensla föremålet som ska dekoreras med Autentico Decoupage Glue och placera motivet där det ska vara med hjälp av en mjuk pensel.
 4. Måla ett lite tjockare lager decoupagelim ovanpå servetten/decoupagepappret. Börja från mitten och arbeta dig ut mot kanterna samtidigt som du slätar ut veck och eventuella luftbubblor. Var försiktig så du inte råkar riva sönder pappret, decoupagepapper är tåligare än servetter.
 5. Låt lim och motiv torka och applicera sedan ytterligare ett lager Autentico Decoupage Glue om det behövs, det är extra viktigt att försegla kanterna ordentligt.
 6. Om du sedan vill kan du dutta Vintage Chalk Paint i samma kulör som underlaget med en tvättsvamp för att sudda och jämna till eventuella kanter och få motivet att "smälta" in mer.

    Tips:

  Ett sort urval fria images finner du   här:   http://thegraphicsfairy.com/
 

Besök Pinterest för inspirations-bilder på möbler målade med tekniker som decoupage. transfer och schabloner:

https://www.pinterest.com/autenticosweden/decpupage-transfer-stencils/