gfdgdfg

måleritekniker

SCHABLONMÅLNING med färg

 • Fäst schablonen stadigt där du vill ha mönstret genom att tejpa fast den mot underlaget eller spraya ett icke-permanent lim på schablonens baksida som gör den självhäftande 
  (t.ex Spraylim 3M Schablon Mount).
 • Späd inte ut färgen, det är bättre om den är lite tjockare så är risken inte lika stor att den flyter in under schablonen. 
 • Om första lagret färg har samma färg som undelaget syns så blir det minde synligt om lite färg skulle hamna under schablonen. 
 • Använd inte heller för mycket färg (dutta hellre flera lager). Doppa schablonpenseln i lite färg och torka av överflödet på ett papper. Håll penselt rakt upp och dutta över hela schablon-mönstret.
 • Dra försiktigt bort schablonen innan färgen torkat. Undvik att dra åt sidan eftersom risken då är stor att färgen smetas ut.
 • Tvätta schablonen i vatten.
   

Embossing med schablon och Terrapieno

Autentico Terrapieno är en embossingpasta som används tillsammans med extra tjocka schabloner
för att åstadkomma upphöjda reliefeffekter. Terrapieno är enkelt att använda och skapar härliga effekter framför allt på möbler, dörrar och väggar men kan även användas på speglar och glas.

Terrapieno kan färgsättas med ca 10% Vintage Chalk Paint för att få önskad kulör.
 

Använd kraftiga schabloner:
 1. Fäst schablonen genom att tejpa fast den mot underlaget eller använd ett icke-permanent lim som gör schablonen självhäftande.
 2. Applicera Terrapieno med t.ex en liten spackelspatel, fyll stencilen och släta av. Var försiktig att du inte trycker för hårt för då kan pastan pressas ut under schablonen.
 3. Dra av stencilen så fort du är klar, vänta inte tills pastan torkat. Undvik att dra schablonen sidledes eftersom du då riskerar att smeta ut mönstret. Tvätta rent schablonen i vatten på en gång.
 4. För ett oregelbundet resultat kan du dutta försiktigt på Terrapienon med fingertoppen eller en trasa innan den torkat.
 5. Vill du ha ett helt jämnt resultat kan du sandpappra lätt efter att Terrapienon torkat helt eller lägga på schablonen igen för att bättra på områden du inte är nöjd med. Genom ett nytt lager kan du höja och förstärka reliefeffekten på områden som är lite tunna.
 6. Avlägsna sedan eventuella limrester från ytan.
 7. Du kan nu måla eller vaxa över relieftrycket för starkare effekt eller låta det vara som det är.

Besök Pinterest för inspirations-bilder på möbler målade med tekniker som decoupage. transfer och schabloner:

https://www.pinterest.com/autenticosweden/decpupage-transfer-stencils/

Autentico Terrapieno
Autentico Terrapieno
Autentico Terrapieno