gfdgdfg

måleritekniker

Autentico Art Medium är ett transfermedium som kan användas till att överföra olika motiv till t.ex glas, trä och målade ytor. Om du ska dekorera en målad yta se till att färgen är ordentligt torr innan du börjar. Med färgade motiv får du oftast bäst resultat mot en ljus bakgrund. 

 1. Skriv ut en text, bild eller ett fotografi på vanligt papper i en bläckstråleskrivare eller laserskrivare (lite bättre), bilden ska vara spegelvänd, speciellt viktigt om det är en text.
 2. Klipp ut motivet och applicera ett jämt lager Art Medium på motivets framsida genom att använda en mjuk och bred pensel. 
 3. Lägg försiktigt pappret med motivet nedåt mot ytan där den ska placeras, jämna till och pressa hårt så att inga luftbubblor finns kvar.
 4. Avlägsna överflödigt lim om det läcker ut runt kanterna med en fuktig trasa.
 5. Låt torka i 24 timmar eller åtminstone över natten (om du är otålig går det oftast bra att blåsa med en hårtork på högsta värme eller använda ett värmeverktyg i några minuter)
 6. Blöt upp en tvättsvamp i vatten och fukta pappret tills det är riktigt blött och börjar lösas upp, du kan nu börja se transfermotivet.
 7. Gnugga försiktigt av pappret genom att varsamt dra fingertopparna fram och tillbaka över ytan och ”rulla” bort pappret. Vart eftersom pappret avlägsnas framträder motivet mer och mer. Fortsätt tålmodigt tills allt papper är borta, men var försiktig så att du inte nöter bort motivet också. Det brukar fungera bäst att arbeta inifrån och utåt och hela tiden se till att pappret är tillräckligt blött.
 8. När motivet torkat kan ibland en vit hinna att synas där pappret har lsuttit (papperskanten syns markerad). Denna kan vara svår att gnugga bort:

  Genom att applicera ett nytt tunn lager av Art Medium blir området lite mer transparent. Det extra lagret skyddar också motivet.

  Du kan också ta lite Vintage Chalk Paint i samma färg som det målade underlaget på en tvättsvamp och använda för att jämna ut och göra kanten mer osynlig.

  Vill du helt och hållet undvika kantmärken efter pappret kan du välja motiv som är lätta att klippa ut exakt (t.ex ett fotografi eller ett motiv omgivet av en ram). Om ditt om ditt motiv inte är för detaljera kan du försöka att applicera Artmedium endast på mönstret, så fastnar inget annat på underlaget.

  Tips:

 Ett sort urval royaltyfria images finner du  här:   http://thegraphicsfairy.com/

Artmedium

loading...