gfdgdfg

effektmåleri

zink, PlÅT, ROST...

Här har vi målat om gamla tomma färgburkar... och det har vi gott om!
Det bara att komma hit och hämta...

FÖRE...
EFTER!

STeg för steg

  • Grundmåla först med Autentico Primer.
  • Måla därefter ett heltäckande lager med Autenticos metallfärg i Silver (du behöver troligen två lager eftersom primern inte är så sugande).
  • För att få en yta som ser ut som zink blandar du metallfärgen med nyansen Zinc Look (ca 30-40%). Det gör silverfärgen mer blågrå och lite mörkare. "Dutta" på blandningen med ett skrynkligt tidningspapper. Det ska inte vara heltäckande utan grundfärgen i silver ska synas igenom mönstret.
  • Vill du ha extra patina gör du likadant med nyansen Aged Zinc (utan metallfärg), lägg på färgen mer ojämnt på utvalda ställen ställen.
  • Vill du ha rost applicerar du samtidigt Nocturnal och Autenticos kopparvax så att de blandas på zinkytan. Ofta bildas mörkare partier och rost i skrymslen och vrår, runt botten, längs med kanter och eventuella handtag.
  • Pebbles utblandat med mycket vatten kan användas för en ljus "ny zink" eller som på bilden för att skapa avlagringar och ytterligare patina på "gammal zink". En blöt natursvamp brukar fungera bra till att lägga på vattenblandningen. Krama ur den på ytan för att få droppar som rinner...

För en enklare variant av zink kommer du långt med bara silverfärgen och nyansen Nocturnal.

Ska krukan så utomhus använder du Versante Matt (istället för Vintage). Silverfärgen klarar sig hyfsat utomhus, den innehåller mycket metall och är inte lika porös och genomsläpplig som vanlig Vintage färg. Vaxa ytan för extra skydd, Autenticos metallvax i silver (Aged Silver) är ett välkommet tillskott  men ett vanligt transparent vax fungerar bra det också. Låt torka/härda ordentligt innan du ställer ut burkarna.

Grundmåla med Autentico Primer
Extra patina med nyansen Aged Zinc
Autentico Metallic Silver
Kopparvax blandat med Nocturnal till rost
Metallic Silver och nyansen Zinc Look
Pebbles utspätt med mycket vatten
Dutta på med skrynkligt tidningspapper
Vaxa och plantera!