gfdgdfg

måleritekniker

Autentico har kraftiga mönsterschabloner tillverkade av plast (350 microns) att använda till både möbler, väggar, golv och tyg. De är av mycket hållbar kvalitet och kan återanvändas 100-tals gånger med rätt hantering och skötsel. De kan användas tillsammans med Terrapieno embossingpasta för reliefeffekter eller tillsammans med någon av Autenticos färger för vanlig schablonmålning.


SCHABLONMÅLNING

 • Fäst schablonen stadigt där du vill ha mönstret genom att tejpa fast den mot underlaget eller spraya ett icke-permanent lim på schablonens baksida som gör den självhäftande 
  (t.ex Spraylim 3M Schablon Mount).
 • Späd inte ut färgen, det är bättre om den är lite tjockare så är risken inte lika stor att den flyter in under schablonen. 
 • Om första lagret färg har samma färg som undelaget blir det minde synligt om lite färg skulle hamna under schablonen. 
 • Använd inte för mycket färg (dutta hellre flera lager). Doppa schablonpenseln i lite färg och torka av överflödet på ett papper. Håll penselt rakt upp och dutta över hela schablon-mönstret.
 • Dra försiktigt bort schablonen innan färgen torkat. Undvik att dra åt sidan eftersom risken då är stor att färgen smetas ut.
 • Tvätta schablonen i vatten.
   

Embossing med schablon och Terrapieno

Terrapieno är en fantastisk 3D pasta som används tillsammans med extra tjocka schabloner för att åstadkomma upphöjda reliefeffekter. Produkten är mycket enkel att använda på både väggar och möbler (kan även användas på speglar och glas).

Terrapieno kan färgas till önskad kulör genom att blanda ca 10% Autentico Vintage med 90% Terrapieno. Du kan också använda den ofärgad och måla över den efter att den har torkat ordentligt. 
 

Använd helst kraftiga schabloner:
 1. Fäst schablonen genom att tejpa fast den mot underlaget eller använd ett icke-permanent lim som gör schablonen självhäftande.
 2. Applicera Terrapieno med t.ex en liten spackelspatel, fyll stencilen och släta av. Var försiktig att du inte trycker för hårt för då kan pastan pressas ut under schablonen.
 3. Dra av stencilen så fort du är klar, vänta inte tills pastan torkat. Undvik att dra schablonen sidledes eftersom du då riskerar att smeta ut mönstret. Tvätta rent schablonen i vatten på en gång.
 4. Efter att Terrapienon torkat helt kn du sandpappra ytan lite försiktigt om du vill/ehöver. Du kan också lägga på schablonen igen för att bättra på områden du inte är nöjd med.
 5. Avlägsna sedan eventuella limrester från ytan.
 6. Du kan nu måla eller vaxa över relieftrycket för starkare effekt eller låta det vara som det är.
Vill du ha höga reliefmönster kan du lägga på flera lager ovanpå varandra (låt torka ordentligt mellan lagren). Du kan också lägga på ett enda tjockt lager rån början som du inte slätar av. Du "lyfter av omkringliggande pasta tillsammans med schablonen.
loading...
Autentico Terrapieno
loading...

Terrapieno - Bildserie från Wood & Crafts
httpwoodcrafts-handmade.blogspot.com.es

schablonmålning

Embossing med FUSION EMBOSSING PASTE