gfdgdfg

väggar

Måla väggar med Velvet chalk

Velvet Chalk Paint är en kritbaserad färg som ger din vägg en ultramatt, jämn och sammetslen finish.
 

Beräkna åtgång av färg

En liter färg räcker till ca 10 kvadratmeter (vid absorberande underlag går det åt mer färg än om väggen är tidigare målad). För god täckning och bra färgdjup bör du räkna med minst två till tre jämna lager (beroende på underlagets färg och eventuella ojämnheter). 
 

Förberedelser

Velvet Chalk Paint fäster på de flesta underlag och väggen behöver inte grundmålas. Ytan måste dock vara torr, ren och fri från fett. Rengör om nödvändigt med fettlösande rengöringsmedel och grundmåla med Autentico Primer om det finns fläckar som riskerar att blöda igenom kalkfärgen.
 

måla

  1. Vänd färgburken upp och ner ett tag innan du öppnar den, rör om och blanda färgen väl.
  2. Färgen i burken ser lite ljusare ut än den kulören du får när färgen torkat. 
  3. Använd färgen som den är eller tillsätt vatten (ca 10%) om du tycker den känns "trög"  eller för en lite tunnare färg och en mer laserande effekt.
  4. Vill du ha en tjockare färg kan du låta den stå utan lock i några timmar.
  5. Det vanligaste är att måla med roller för ett jämnt resultat. Det går också bra att spraymåla (eller använda en väggpensel).
  6. Färgen torkar på 30 minuter och är övermålningsbar efter 2 timmar.
  7. Tvätta verktygen i vatten.

Försegla färgen

De flesta som målar med Velvet Chalk Paint väljer att inte försegla den. Fråga dig själv om du brukar torka av väggarna? Är svaret "ja",  bör du överväga att försegla färgen med Autentico Sealer för att få en yta som bättre tål att rengöras (ytan förblir matt). Det kan t.ex vara aktuellt i barnrum eller kök. Till mycket utsatta väggar kan du också måla med Vesante Matt (5% glans), en färg som är vattentålig, slitstark och tål det mesta.

Autentico Velvet Chalk Paint
Autentico Velvet Chalk Paint